Pig or Cow??

Jag vet att det har gått hur lång tid som helst sedan jag senast bloggade, känner mig dålig... Men men nu har hela sommaren gått och jag har varit ledig och inte gjort något sedan i slutet av Maj. Alltså har jag gått och dratt i 3 hela månader!!! Ganska gött men inte helt okej.. Nu är det iaf dags för högskolan. Jag sitter här med telefonen i handen och väntar på att någon från sjuksköterskelinjen i Borås ska ringa och säga att jag har kommit in, men dessvärre tror jag inte det kommer att hända. Istället måste jag välja vad jag vill gå för kurs under hösten. Jag har kommit in på Kulturgeografi och på Socialantropologi. Nu har jag beslutsångest!! Båda är på 30 HP och båda går under samma period men jag vet inte vilken som verkar roligast att läsa...

Beskrivning Kulturgeografi

Kursen syftar till att ge en grundläggande förståelse för människans samspel med och påverkan på sin omgivning i ett geografiskt perspektiv. Innehållet bygger på ett antal aktuella samhälleliga problemfält, såsom befolkningsförändringar, urbanisering, näringslivslokalisering och samhällsplanering. Samhällsprocesser och resursfördelning studeras på olika skalnivåer, från det lokala till det globala. Dessutom kommer ämnesteoretiska grunder och de vanligaste kulturgeografiska metoderna att behandlas.

Beskrivning Socialantropologi

Tycker du det är viktigt att förstå människor och deras handlande i en global värld? Socialantropologi ger dig verktyg att analysera och förstå vikten av kulturellt meningskapande i människors liv och i världen. Hur uppfattar och ordnar människor sin tillvaro och vad betyder det att vi har olika sätt att förstå världen? Vi utgår ifrån att möten och mångfald i dagens värld är präglade både av lokala tillhörigheter och global sammanflätning. Med hjälp av exempel från skilda håll i världen får du diskutera social och kulturell variation och utforska skillnader och likheter. Vi arbetar med begrepp som kultur, identitet och makt. Du får träna dig i att analysera hur olika samhällskonflikter och maktrelationer förstås av dem som är nära berörda. Genom träning i antropologiskt fältarbete får du kunskap om deltagande observation som metod, och dess betydelse för antropologins inifrånperspektiv på människors skiftande livsvillkor.



Jag måste välja innan 1 september som är på Onsdag... Pig or cow, pig or cow ???

RSS 2.0