Tigerkaka med extra smak

 
200 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
Smaktillsats:
3 msk vaniljsocker
4 msk kakao
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
  4. Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten tillsammans med mjölken.
  6. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
  7. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
  8. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 45-50 minuter. Prova med en sticka så den är torr
 
 

Kommentarer
Postat av: Anne

Ser jättegod ut:-)

2012-09-05 @ 20:58:27
URL: http://lindqan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0