Tigerkaka med extra smak
200 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smaktillsats:
3 msk vaniljsocker
4 msk kakao
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
- Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten tillsammans med mjölken.
- Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
- Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
- Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
- Grädda i nedre delen av ugnen c:a 45-50 minuter. Prova med en sticka så den är torr
Kommentarer
Postat av: Anne
Ser jättegod ut:-)
Trackback